Taxaties

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u een taxateur nodig heeft:

U heeft een taxatie nodig voor een hypotheek

  • U heeft onroerend goed (bijvoorbeeld een woning) gekocht onder de ontbindende voorwaarden dat u de financiering rond kunt krijgen.
  • U wilt uw hypotheek verruimen omdat u uw huis gaat verbouwen of vergroten.
  • Vanwege de lage rentestand wilt u uw hypotheek oversluiten.
  • Dan heeft u een taxatierapport nodig dat door elke bank of een andere geldverstrekker geaccepteerd wordt.

U heeft een taxatie nodig vanwege een andere reden

  • U bent in de niet benijdenswaardige positie van een boedelscheiding terecht gekomen.
  • U of uw familieleden willen niet graag verrast worden met een onverwachte aanslag successierechten.
  • Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom u op een bepaald moment de waarde van uw huis wilt weten (financiële planning, fiscale of juridische aspecten).

Voor zo’n rapport kunt u bij ons terecht en wat ook belangrijk is tegen een zeer aantrekkelijk tarief.
Het rapport wordt voorzien van foto’s van het te taxeren object en de laatste kadastrale gegevens. Uitzonderingen daargelaten heeft u het rapport binnen 3 dagen in huis.

Sinds december 2009 is ons bureau lid van VastgoedPro.

VastgoedPRO is de enige beroepsorganisatie in Nederland waarin makelaars, taxateurs en andere vastgoedprofessionals verenigd en georganiseerd zijn. In december 2009 is VastgoedPRO als organisatie ontstaan vanuit fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging LMV en Register van Vastgoed Taxateurs RVT. Hoewel VastgoedPRO eind 2009 is opgericht, gaat de historie van de grondleggers van LMV en RVT meer dan 20 jaar terug. Deze jarenlange expertise en deskundigheid vormen de basis van kwaliteit, deskundigheid en professionaliteit van de huidige aangesloten leden.

Vanuit de behoefte om zich kwalitatief te onderscheiden, de noodzaak om consumenten en zakelijke opdrachtgevers garanties te geven op het gebied van professionaliteit en deskundigheid, hebben deze professionals zich verenigd. Gezien het feit dat makelaars en taxateurs gelijkwaardige professionals zijn, waarbij weliswaar de beroepen uniek zijn, is in 2009 gekozen tot bundeling van kennis en kracht. Dit heeft geresulteerd in VastgoedPRO, de eerste beroepsvereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoedprofessionals in Nederland die het vakgebied centraal stelt. VastgoedPRO is hiermee hét keurmerk waar u als consument of zakelijke opdrachtgever op kunt bouwen.

Wij stellen een taxatierapport voor u op volgens de laatste normen voor financiering woonruimte (model januari 2011) vastgesteld door VastgoedPro, Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en VBO en de overkoepelende organisatie van hypotheekverstrekkers CHF waardoor het rapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd wordt.